Przejście na dietę zwykle kojarzy się z chęcią utraty zbędnych kilogramów, poprawienia kondycji fizycznej lub nauki wprowadzania długofalowych, zdrowych nawyków żywieniowych. Często bywa jednak, że osoby zmagające się z przeróżnymi schorzeniami muszą stosować dietę wolną od produktów, które szkodzą ich zdrowiu i powodują zaostrzenie dolegliwości. Do takich osób z pewnością należą te z nietolerancją glukozy oraz laktozy. Pomóc w odpowiednim żywieniu może im catering z dowozem.

Dlaczego unikanie nieodpowiednich produktów jest tak ważne w diecie osób z nietolerancją pokarmową?

W przypadku zdiagnozowania nietolerancji glutenu, często zalecana jest również eliminacja produktów zawierających laktozę. Nieprzestrzeganie tych zaleceń może wiązać się z nasileniem dolegliwości trawiennych. W związku z tym, iż bardzo trudno wyeliminować całkowicie te dwie rzeczy, gdyż laktoza, jak również gluten często są dodawane do innych produktów spożywczych, pojawia się spory problem w odpowiednim żywieniu osób z tego rodzaju nietolerancjami. Ratunkiem w tej sytuacji może okazać się fit catering, który cieszy się coraz większą popularnością wśród mieszkańców miast, takich jak Zielona Góra, zapewniając doskonale zbilansowane posiłki bez obawy, że znajdą się w nich nietolerowane przez organizm produkty. W związku z ich eliminacją, jedzenie pudełkowe zawiera zamienniki ważnych składników odżywczych, których z powodu choroby nie można spożywać. Należą do nich:

  • zielone warzywa
  • orzechy
  • nasiona
  • rośliny strączkowe
  • mleko roślinne
  • tofu

Oprócz tego dieta z dowozem w mieście Zielona Góra

 to gwarancja znakomitych posiłków, bogatych w kasze, ryże i makarony bezglutenowe oraz pieczywo bezglutenowe, żeby osoby z nietolerancjami jak najmniej odczuły, że muszą z czegoś rezygnować, by cieszyć się dobrym zdrowiem.