Lubimy, kiedy menu w restauracji jest bogate, bo wiemy, że na pewno coś się dla nas z tego wybierze. Menu powinno być tak przygotowane żeby mniej i bardziej wymagający klienci mogli znaleźć coś dla siebie. Jedni jedzą mięso, a inni wolą nieco lżejsze jedzenie. Wtedy restauracja na pewno się utrzyma na rynku i właśnie o to przecież chodzi. Na co uwagę zwracają klienci? Na pewno nie tylko na menu, ale również, na jakość oferowanych usług. Im wyższa jakość i niższa cena tym bardziej są zadowoleni. Jeśli ktoś ma często chodzić do restauracji to ceny mają bardzo duże znaczenie i trzeba o tym pamiętać. Wychodząc do restauracji raz na miesiąc możemy wydać nieco więcej pieniędzy na kolacje czy na obiad. Wybrane przez nas restauracje Warszawa centrum muszą mieć ciekawy wystrój. Na to również zwracamy uwagę. Chcemy przecież żeby restauracja prezentowała się wewnątrz jak i na zewnątrz bardzo dobrze. Może to być nowoczesne wnętrze, ale również może być coś stylowego. Gusta są przecież bardzo różne i każdy musi znaleźć coś, co mu odpowiada.
Inne wymagania
Większość z nas nie ma szczególnych wymagań, ale na pewno musimy zjeść dobrze i dużo. Większe porcje są mile widziane i to nawet wtedy, kiedy nie jesteśmy w stanie tego wszystkiego sami zjeść. Lepiej zostawić niż ma nam zabraknąć. Właśnie z takiego założenia wychodzi wiele osób. Zawsze zwracamy uwagę na to czy dania są świeże. Jeśli płacimy za kaczkę to nie chcemy żeby było to danie odmrażane, które leżało w lodówce od bardzo dawna. Zapłacimy za to nawet więcej, ale chcemy spróbować prawdziwej kaczki. Dokładnie tak samo będzie z innymi daniami, jakie zamawiamy w restauracji. Po stronie restauracji jest znalezienie takich dostawców, którzy mają wszystko, co świeże. Wszyscy na tym wtedy mogą zyskać. Dostawca ma klienta i restauracja ma klienta. Prowadzenie restauracji nie jest łatwe, bo do tego trzeba mieć talent. Wtedy wszystko jest dokładnie tak jak wymagają tego klienci i są z tego powodu bardzo zadowoleni.